Refill
Rock 'n Roll
Funky Organizers
Funk
We Sell Guns
Garagerock
Blok 1A
Punk
Drunken Dolly
Celtic Punk
De Skaggers
Ska Reggae

Graffiti-muur én Robert, Sjoerd en Eef in de pauze

kaarten à 8 euro verkrijgbaar aan de kassa bij de ingang


Maasrock, de elfde editie

zaterdag 18 oktober, Drie Lelies Puttershoek

Zaterdag 18 oktober schrikt het anders zo rustige Puttershoek weer op. Maasrock barst, georganiseerd door jonge rockers en punkers uit de Hoeksche Waard, voor de elfde keer los in de Drie Lelies. Net als in alle voorgaande edities passeren zo'n beetje alle rockgenres de revue.

Het festival start met Refill, die tijdens één van de Quartel-bandavonden in jongerencentrum Question in Mijnsheerenland het organisatieteam verpletterden. Met hun debuutalbum Let's break some hearts breken ze in elk geval heel wat potjes bij de liefhebbers van rock 'n roll in het algemeen, en bij die van AC/DC in het bijzonder.

De Funky Organizers moeten zijn ontstaan toen drie jonge honden met evenveel instrumenten in een hok werden opgesloten. Het waren zware jaren, maar ergens vonden ze de ideale mix tussen oldschool en moderne funk. Op Maasrock worden ze weer losgelaten.

Een band die al een tijdje hun hok uit zijn, is Blok 1A. Het is een bijna lege term geworden in punkland, maar als je al in 2004 op Maasrock stond, ieder podium hebt platgespeeld met licht kritische poëzie ongelooflijk zware punk, dan ben je dus legendarisch. Ook vanavond zal dit punkkwartet briesend haar statements flinke kracht bijzetten.

We Sell Guns verkoopt helemaal geen guns meer, want daar hebben ze het veel te druk voor. Met z'n tweëen muziek maken is nogal wat, en zeker als je dat op Metropolis, 3FM, het Bevrijdingsfestival en tig andere plekken in het land moet laten zien. Liefhebbers van The Black Keys en Black Box Revelation kunnen hun hart op.

Erik, alias Kapitein Krentenbaard, was fan van Floggin' Molly en wilde ook zoiets. Hij riep al zijn maatjes bij elkaar en vertelde hen dat ze vanaf nu muzikanten waren. Ze bundelden al hun energie en inspiratie, en bedachten daarmee de briljante naam Drunken Dolly. Met het laatste restje energie schreven ze liedjes die inmiddels iedere Ierse punkpub op z'n kop heeft gezet. Met Erik op biervat.

Met z'n zessen bouwen de Skaggerz een feestje als afsluiters van Maasrock 2014. En dat gaat dan over hoe mooi de wereld is, of juist niet. Over liefde, sprookjes, pensioenen en dure concertkaartjes (en dus niet over Maasrock). Dit rauwe party reggae collectief trekt stad en land af om hun debuutalbum te laten horen, dat op 18 september in Rotown wordt gepresenteerd.

Tussen de optredens door geven Robert, Sjors en Eef een akoestisch optreden in de foyer. Ook zal onder leiding van een graffiti-artiest een kunstwerk gemaakt worden waar alle bezoekers aan mee kunnen werken door hun eigen tag te plaatsen.

Iedereen die zin heeft in een feestje is welkom vanaf 19:00 in de Drie Lelies, Narvikstraat 1 in Puttershoek. Voor 8 euro heb je een avond lang muziek.

Rockfanaten zoeken rockfanaten

Heb jij zin om te vlammen voor Maasrock?

Maasrock wordt vanaf de eerste editie zeven jaar geleden gerund door een enthousiast team van vrijwilligers. Heb jij zin om te vlammen in het organisatieteam? We zoeken nog enthousiastelingen voor Maasrock: The Battle en Maasrock.

Maasrock is een jaarlijks muziekfestival waarbij het programma wordt gevuld door bands uit de Hoeksche Waard en omgeving. Wat houdt het in? Eens in de twee weken komen wij bij elkaar in jongerencentrum Question te Mijnsheerenland om deze festivals op poten te zetten.

Om zoiets op te zetten bieden wij ook organisatorische talenten de kans om te shinen. Dus heb jij alle skills in je om Maasrock; The Battle en Maasrock te organiseren dan is dit jouw moment. Gieren de muzikale zenuwen nu al door je lijf? Bel naar Welzijn Hoeksche Waard (088-7308960) of mail naar info@jongbinnenmaas.nl.